Villa K - ett projekt där hållbarhet möter lyx

  • Gordon Sherman
  • 0
  • 993
  • 25

Beläget i den vackra Thuringia-regionen, i Tyskland, är Villa K en bostad som verkligen får ut det mesta av sitt läge, som omfattar alla aspekter och maximerar alla webbplatsens attribut. Bostaden erbjuder totalt 248 kvadratmeter bostadsyta och färdigställdes 2014 av Paul de Ruiter Architects, ett företag som grundades 1994 som ständigt anpassar sig och erbjuder innovativa mönster och lösningar samtidigt som man försöker integrera hållbarhet så mycket som möjligt i sina projekt.

Villa K är ett representativt projekt för arkitekterna. Det kan beskrivas exakt med termer som hållbart, innovativt, diskret och vackert integrerat i naturen. Dess design är enkel och använder endast stål, betong och glas.

I motsats till vad materialvalet antyder känns bostaden mycket välkomnande och bekväm. Den var orienterad mot söder för att dra maximal nytta av solljuset. Byggnadens norra del är inbyggd i sluttningen och innehåller ingången, serviceområdena, jaktrummet, skafferi och ett sexbilsgarage.

Den södra delen är ockuperad av vardagsrum och sovrum. En glasfasad med tak-till-golv-fönster erbjuder oavbruten utsikt över dalen och det omgivande landskapet och gör att de kan bli en del av inredningen i vardagsrummen.

Den minimala paletten med material ger detta projekt en mycket enkel och mycket anpassningsbar karaktär. När det gäller interiördesignen är den kromatiska paletten huvudsakligen baserad på neutrala toner som är avsedda att hålla inredningen minimal för att betona den fantastiska utsikten. Element som Eames loungestol i vardagsrummet erbjuder en antydan till lyx till dekoren, vilket ger en bra balans.

MoreINSPIRATION
  • Lappoolen placeras vinkelrätt mot terrassen och innehöll en plattform som drogs upp för att upprätthålla kontinuiteten i detta utrymme. Runt terrassen finns en trädgård där ägarna planterade grönsaker och fruktträd. Det fungerar som en buffertzon mellan bostaden och dalen. Poolen är utkanten över trädgården och lägger drama till utsikten.

    Villan tak är täckt med mossa. Detta gör att byggnaden bättre kan smälta in och bli en del av landskapet och samtidigt bidra till husets övergripande värmeisolering. Solceller placerade ovanför garaget och ingången betonar projektets hållbara och miljövänliga karaktär.

    Förutom dessa har villan också en värmeväxlare som har rollen att reglera temperaturen i huset under hela året. På grund av det faktum att den sydorienterade delen är badad i solljus medan den norra delen är inbyggd i sluttningen, orsakar detta stora temperaturskillnader mellan utrymmena.

    Värmepumpen hjälper till att stabilisera temperaturen och upprätthålla en trevlig atmosfär hela tiden. Hela processen är helt automatisk och kontrollerar också golvvärmen som implementeras för alla rum. Detta element, förutom många andra, belyser det vackra balanserade mellan projektets hållbara och lyxiga karaktär.




Ingen har kommenterat den här artikeln än.

Inredning och vacker arkitektur.
En designblogg med idéer för inredning, arkitektur, moderna möbler, designprojekt och förslag.