Victorian House renoverat och utökat till skulpturhem

  • Ira Sherman
  • 0
  • 2014
  • 610

Någonstans i Victoria, Australien, finns det ett viktorianskt hus som inte exakt smälter in. Det heter Bower House och det upptar ett område på 176 kvadratmeter. 2013 renoverades huset av Andrew Simpson Architects. Som alltid var studion engagerad i modern och lyhörd för husets kulturella och kontextuella omgivning.

Studion är en designinriktad praxis, alltid firar form och rymd och försöker använda ny teknik och metoder för tillverkning. För dem är hållbarhet grundläggande för god design. Det här projektet var intressant på många sätt. Först och främst måste det befintliga huset byggas om och det innebar att en del av de ursprungliga funktionerna bevarades och att det finns många nya.

Förutom renoveringen av det befintliga huset inkluderade projektet också en förlängning på baksidan av platsen. De två strukturerna måste kommunicera och bilda en helhet men var och en behövde också ha sin egen karaktär och stil. Det viktorianska terrasshuset fick stora förändringar, men under hela omvandlingen bevarade det sin unika och historiska skönhet.

Formgivarnas mål var framför allt att skriva in ägarnas upplevelser i själva byggnaden. De ville på detta sätt ge ett nytt sammanhang som passar deras nya familjelivsstil. Huset måste vara lämpligt för ägarna och deras två barn och det innebar att mer plats behövdes, därmed den nya tillbyggnaden.

Den nya designen är en harmonisk dialog mellan byggnadens historiska struktur och den nybyggda förlängningen. Fasaderna på de två strukturerna delar vissa likheter men är också ganska olika. Förlängningen har ett skulpturellt utseende med asymmetrisk form och spännande men också enkla former.

MoreINSPIRATION
  • Interiören definieras också av skulpturella element. Huset är en kapslad uppsättning containrar. En stor fiberglasskida hänger ovanför köket och matplatsen. Poden designades med en digital modell och med anpassade 3D-plattor och integrerad belysning.

    Resten av interiören har enkla egenskaper och är ett bra exempel på ett inbjudande modernt hem. På bottenvåningen ansluter stora glidande glasdörrar och fönster i full höjd husets baksida till trädgården och uteserveringen.

    Öppningarna på den övre nivån är mindre men strategiskt inriktade för att erbjuda den bästa utsikten och för att fånga naturligt ljus. Ett litet hemmakontor har utsikt över den skulpturella plattan. Den ursprungliga delen av bostaden har en ganska annorlunda känsla.

    Här inne är atmosfären varmare och lite rustik. Det finns många arkitektoniska element som har bevarats. Takdesignen är tänkt att imponera och lägga till en dramatisk touch till inredningen som helhet. Men alla dessa traditionella detaljer kompletteras av enkla och moderna accenter som möbeldekor, väggdekor och tillbehör.

    Resultatet är ett välbalanserat och harmoniskt utrymme som har anpassats för modern tid och ägarens särskilda livsstil och personliga preferenser. De utsmyckade accenterna tonas av minimalistiska tillägg.




Ingen har kommenterat den här artikeln än.

Inredning och vacker arkitektur.
En designblogg med idéer för inredning, arkitektur, moderna möbler, designprojekt och förslag.