Liten och modern lägenhet på taket av en gammal byggnad

  • Griffin Rich
  • 0
  • 1527
  • 110

Lite kreativitet kan gå långt och kan inspirera till många geniala lösningar på svåra problem. Ta den här lägenheten till exempel. Det fanns inte ens förrän ett lagringsutrymme på vinden i ett bostadshus omvandlades till ett hem av Ashari Architects. Det är ett nyligen projekt som avslutades 2017. Innan det blev en lägenhet, uppmättes utrymmet bara 30 kvadratmeter tvärs över. Det var litet men, mer än viktigt än så, det var inte en rymdräkt för någon att leva i.

Ursprungligen var detta bara en lagringsyta på taket i ett bostadshus

Arkitekterna tog utmaningen med och gjorde sitt bästa för att maximera utrymmet. De gick till och med så att de utökade utrymmet mot byggnadens södra kant och skapade ytterligare 15 kvadratmeter utrymme. Som ett resultat blev detta en 45 kvm lägenhet redo att bli ett modernt och inbjudande hem. Här kan du se det avsnitt av lägenheten som utökades. Taket är 1 meter över det andra avsnittet och det ger mer utrymme för möbler och mer naturligt som kommer genom det stora fönstret.

Utrymmet återupprepades inte bara utan utvidgades också utöver dess ursprungliga layoutTill skillnad från en typisk lägenhet, är detta utrymme inte organiserat i separata områden

På tal om fönster gav arkitekterna denna unika lägenhet ett helt glasavsnitt som öppnas med en remskiva och en ratt. När detta händer elimineras gränserna mellan inre och yttre helt och de inre utrymmen utsätts för utsikten och frisk luft. Ytterligare mer, genom att utöka lägenheten, gjorde arkitekterna också plats för en terrass / balkong. Detta avsnitt är inramat av metallnät och vinstockar som styr mängden ljus som kommer in och erbjuder integritet medan du gör det.

Den nydesignade lägenheten är praktiskt taget ett stort öppet utrymme som kan ändra funktion utifrån användarens behovDe flesta av möblerna var designade för att vara multifunktionella och för att enkelt anpassa sig till olika aktiviteter

Till skillnad från de flesta lägenheter är denna inte organiserad i flera olika zoner. Med tanke på dess minskade dimensioner valde arkitekterna att använda som ett enda stort och öppet utrymme som kan utföra flera funktioner beror på invånarnas behov. Lägenheten förändras således ständigt baserat på de aktiviteter som äger rum inne.

MoreINSPIRATION
  • Köket och flera andra funktioner kan vara helt dolda när de inte användsGenom att dölja köket, garderoben och andra servicefunktioner förblir lägenheten öppen och mångsidigSängen är placerad nära fönstret och ramen är upphängd från taket

    Köket och flera andra serviceområden som garderoben, förvaringsutrymmet och utrymmet där tvättmaskin och torktumlare hålls kan stängas helt om det inte behövs. De försvinner i princip bakom stängda dörrar och döljs i de anpassade väggenheterna. Sovområdet har en hängande säng upphängd från taket som kan höjas eller sänkas efter önskemål. När det inte behövs går sängen upp och lämnar mer utrymme för något annat.

    Den hängande sängen kan höjas eller sänkas i olika olika höjder, efter önskemål av användarnaDet är till och med möjligt att få sängen upphöjd på taknivå för att frigöra golvutrymmet för andra aktiviteterDet finns ett remskiva och en ratt som kan användas för att styra fönstren

    Förutom de multifunktionella möblerna som den centrala ön eller det levande bordet, kan den halvöppna terrassen slås samman till det inre området, vilket maximerar utrymmet och dess funktionalitet ännu mer. När den är stängd kan terrassen användas som grillplats, rökplats eller till och med en al fresco matsal.

    Lägenheten har utvidgats utöver sitt ursprungliga fotavtryck och det gjorde det möjligt att lägga till en terrassTerrassen är inramad av metallnät och vinstockar som styr ljuset och integriteten



Ingen har kommenterat den här artikeln än.

Inredning och vacker arkitektur.
En designblogg med idéer för inredning, arkitektur, moderna möbler, designprojekt och förslag.