Lantligt hem rehabiliterat med en modern vridning

  • Robert Stephens
  • 0
  • 2811
  • 310

Någonstans i Cerdanya, Spanien, finns det ett vackert lantligt område med en kärna på bara 20 hus. Det är här i denna vackra miljö omgiven av åkrar och ängar som ett gammalt hus rehabiliterades och omvandlades av Dom Arquitectura.

Detta är en arkitektstudio i Barcelona och även om mycket av teamets uppmärksamhet går till hållbara och miljövänliga projekt, är deras erfarenhet enorm tack vare mångfalden av projekt de tar på inom områdena arkitektur, landskap, inredning som samt renoveringar och renoveringar.

Teamets intelligenta materialanvändning och urval av stilar tillät dem att perfekt integrera denna bostad i dess omgivningar genom att bevara vissa originaldetaljer och lägga till nya. Klienten ägde en grupp byggnader som bildades av en ladugård, ett lager och ett litet hus och teamets uppgift var att rehabilitera dem alla för att förvandla dem till ett hem med intilliggande gästpaviljonger.

Huset är vänd mot söder och täcker tillsammans med paviljonger ett område på 603 kvadratmeter. I stället för att ersätta dessa strukturer med helt nya, valde arkitekterna att behålla de befintliga byggnaderna och rehabilitera sina fasader och tak och skapa en ny distribution av de inre utrymmena, en som skulle passa kundens behov och krav.

MoreINSPIRATION
  • En serie originaldetaljer bevarades och integrerades i den nya designen. Dessa inkluderar element som de gamla takstolarna som stöder taket i den befintliga stallstrukturen samt stenväggarna, träpanelerna och en del av golvet.

    Teamet beslutade att föra samman alla befintliga strukturer genom att utöka volymerna som förbinder dem. Detta tillät dem att dra fördel av den vackra utsikten. Som ett resultat förvandlades den ursprungliga ladan till en utomhuskorridor, täckt däck.

    Hela det inre utrymmet fördelades om och omdesignades. Resultatet är en inredning som kombinerar rustika och moderna element med en varierad och ändå fokuserad design. Metall, trä och sten möts i interiördesignen och skapar ett välkomnande, varmt och autentiskt utseende, med en antydan till historia men samtidigt med ett friskt utseende.

    Utsikten över de omgivande ängarna och färgglada åkrarna blir en del av interiören, vilket bidrar till den övergripande inredningen och atmosfären i varje distinkt område. De hjälper till att definiera hemmet samtidigt som det känns som en naturlig del av den här lantliga miljön.

    Panoramafönster i full höjd, skjutdörrar och stora öppningar i hela släpper in utsikten såväl som mycket naturligt ljus som belyser strukturer, färger och material som används. Denna strategi är karakteristisk för teamet som alltid uppmärksammar dessa detaljer och försöker erbjuda lämplig belysning och sömlös integration av sina projekt i sina miljöer..




Ingen har kommenterat den här artikeln än.

Inredning och vacker arkitektur.
En designblogg med idéer för inredning, arkitektur, moderna möbler, designprojekt och förslag.