Nya Zeelands hus organiserade runt en spiral kärna

  • Matthew Patterson
  • 0
  • 3147
  • 234

Det finns ett hus i Nya Zeeland som är strukturerat som en liten by. Det har ett stort dubbelhöjdsutrymme i mitten och flera områden med en enda våning organiserade runt det. Det finns också två mezzaninplattformar och en sidospår som leder huset närmare en gammal stenmur på den intilliggande fastigheten. det finns en riktigt fin dynamik i och runt huset. Totalt finns det 247 kvadratmeter bostadsyta. Huset designades av Vaughn McQuarrie och stod klart 2016.

Huset har en fullt glaserad sidofasad som öppnar utrymmen för sin omgivning

Huset är öppet för omgivningarna i vardera änden. Den har helt glaserade fasader som släpper in mycket naturligt ljus och utsätter de inre utrymmen för utsikten som förresten är ganska fantastiska. Vi är särskilt fascinerade av hur dessa utrymmen är organiserade. Som vi redan nämnde är de alla grupperade runt ett centralt utrymme som har ett tak med två höjder. En spiraltrappa och en takmonterad öppen spis betonar rymden och fungerar som kontaktpunkter.

Utsikten är ganska fantastisk och det som är fantastiskt är det faktum att huset inte är öppet utsatt för demBottenvåningen vardagsrum öppnar mot däck och välkomnar utomhus i

Den spiralformiga trappuppgången är inte bara ett funktionellt element i designen av huset utan också ett skulpturellt inslag som ökar dess visuella tilltalande och övergripande elegans samtidigt som det är utrymmeeffektivt. Huvudrollen är att erbjuda tillgång till de två mezzaninplattformarna. Det finns en i vardera änden av strukturen och var och en har sin egen funktion. En av plattformarna fungerar som det huvudsakliga sovområdet medan den andra är en arbetsyta.

Utrymmena är i allmänhet väldigt mysiga och välkomnande, oavsett om de är öppna eller slutna
MoreINSPIRATION
  • De viktigaste materialen som används är betong, stål och trä. De kompletterar varandra snyggt

    Det centrala utrymmet i kärnan i huset är den sociala zonen där familj och gäster samlas runt spisen och njuter av den mysiga atmosfären och beundrar utsikten. Här inne kan du bäst se materialen som gick in i strukturen i rymden. Väggarna är gjorda av prefabricerade betongpaneler och balkarna är gjorda av stål. De polerade betonggolven balanseras ut av trätak och rumdelare. Den enstaka accentfärgen lyser upp dekoren och binder allt samman på ett harmoniskt sätt.

    I mitten av bottenvåningen finns en spiraltrappa som erbjuder tillgång till mezzaninområdenaDet finns två mezzaninområden, ett på vardera sidan av huset, och de är anslutna med en broEn av mezzaninområdena fungerar som arbetsyta och är ganska mysig och öppen

    De två mezzaninplattformarna är sammankopplade med en gångväg som går längs huset. De förblir separata, var och en med sin egen struktur och dekor. Sovområdet är mysigt och har eget badrum. Trädelare inramar sängen och avgränsar den från badet samtidigt som de garanterar integriteten. Gäst sovrummet som ligger på bottenvåningen är också mycket mysigt och det har också en fin utsikt över trädgården. Arbetsytan / hemmakontoret upptar den andra mezzaninplattformen. Det är en öppen plats med fantastisk utsikt över omgivningen.

    Den andra mezzaninplattformen fungerar som en sovplats och är organiserad med rumsdelareDet finns ett extra sovrum på bottenvåningen för gäster



Ingen har kommenterat den här artikeln än.

Inredning och vacker arkitektur.
En designblogg med idéer för inredning, arkitektur, moderna möbler, designprojekt och förslag.