Modern Vineyard House naturligt blandar funktion och komfort

  • Walter Flowers
  • 0
  • 1309
  • 84

Den 20 tunnland stora tomten ockuperad av Retrospect Vineyards ligger i Windsor, Kalifornien och producerar pinot noir-druvor för de närliggande vingårdar. 2010 köpte de nya ägarna fastigheten och beslutade att göra några förändringar. De ville engagera sig mer i vinframställningsprocessen så de beslutade att de ville ha ett hem där.

Byggnaden designades av Swatt Miers Architects och var tänkt att fungera som ett fritidshus så det måste vara lätt att leva med. Arkitekterna använde alla huvudbegrepp som definierar deras praxis. De uppmärksammade hur byggnaden hänför sig till marken och omgivningen, de utformade den med öppna planer både vertikalt och horisontellt och de såg till att det finns en smidig fortsättning mellan inomhus- och utomhusutrymmen.

Men det fanns också några speciella egenskaper som gjorde detta projekt unikt. Denna moderna familjen reträtt ligger vid en fungerande vingård och arkitekterna var tvungna att hålla de två funktionerna åtskilda medan de erbjuder ägarna en känsla av integritet.

De utformade tre strukturer: ett huvudhus, en intilliggande ladugård och en fristående gästsvit. Ladan innehåller utrustningen och materialen för vingården och är klädda i samma typ av sten som huvudhuset så det finns kontinuitet mellan strukturerna.

Huvudhuset har ladan på ena sidan och den vackra utsikten över vingården på den andra. Teamet föreställde sig det med två distinkta fasadbehandlingar och en T-formad plan. Den norra sidan av huset har en ogenomskinlig entréplan med en vertikal träskärm medan den södra sidan har dubbla höjdglas i stället för solida väggar. Två uppfarter skiljer kommersiell verksamhet och bostadsverksamhet och det finns också en stor parkeringsplatta för lastbilar.

Huvudhusets design och struktur är enkel och modern. Allmänheten och de delade utrymmena är på bottenvåningen. Vardagsrum och matplatser har en enorm skjutdörr i glas som förbinder dessa utrymmen till terrassen utomhuspoolen.

En öppen spisvägg är huvudattraktionen för det avslappnade loungen som också har två livliga röda fåtöljer som bryter den neutrala kromatiska paletten.

MoreINSPIRATION
  • Matbordet och stolarna är svarta, eleganta och saknar onödiga detaljer eller prydnader. De låghängande pendellamporna ger en touch av sofistikerade områden.

    Det rymliga köket öppnar också till poolterrassen och hade utsikt över den vackra vingården genom fönster från golv till tak och skjutbara glasdörrar. Färgpaletten här är enkel och neutral med varma toner som matchar de som används i vardagsrummet.

    En liknande designmetod definierar kontor. Ett långt, kontinuerligt fönster sträcker sig över det minimalistiska skrivbordet och erbjuder expansiv utsikt över landskapet och släpper in naturligt ljus. Återigen, de varma, neutrala färgerna och materialvalet gör detta till ett mycket välkomnande utrymme.

    Det rymliga badrummet är öppet och luftigt, med en transparent glasdusch, en oval fristående badkar och en varmgrå palett i hela.

    Sovrummen är på övervåningen. Befälhavaren svit och barnrummet är åtskilda med en bro med utsikt över dubbelhöjd bostadsyta. Denna nivå har glasfönster i full höjd som öppnar rummen för utomhusbruk och den vidsträckta utsikten.

    Förutom huvudhuset och ladan finns också en fristående gästsvit. Den fungerar som en oberoende struktur men den är ansluten till huvudstrukturen genom ett lågt tak. Utrymmet mellan dessa volymer fungerar som ett gemensamt utomhuskök och lounge med terrass och utsikt över vingården på två sidor.




Ingen har kommenterat den här artikeln än.

Inredning och vacker arkitektur.
En designblogg med idéer för inredning, arkitektur, moderna möbler, designprojekt och förslag.