Lätt fylld bostad blandar sig i Kaliforniens sluttning

  • Gordon Sherman
  • 0
  • 3976
  • 893

Ett hus som smälter in i landskapet och kommunicerar med sina omgivningar, det är ett av målen som många av oss söker när vi bygger, restaurerar eller köper en bostad. Det är också hur vi kan beskriva detta vackra hem som ligger i Los Angeles, Kalifornien.

Detta var ett projekt av Marmol Radziner, en studio med en helhetssyn som specialiserar sig på allt från arkitekturdesign till interiör, landskap och möbeldesign. En samarbetsvision gör det möjligt för teamet att ta fram optimala designlösningar för varje projekt och varje utrymme.

En av de viktigaste kännetecknen för detta moderna boende är dess förmåga att smälta in i backtopografin och kommunicera med omgivningen på ett naturligt sätt. För att säkerställa sådana resultat valde arkitekterna att använda naturliga material och naturliga färger.

Konstruktionen är tänkt att ansluta invånarna till naturen. Det gör det genom fönster i full höjd, högt i tak och skjutbara glasdörrar. Utomhusområdena är gröna och fräscha. Den främre gården har frodig grönska och ger en ny touch och lite färg till denna del av huset.

Husets baksida har panoramautsikt över trädgården. Denna zon har en gräsmatta, en stor pool, ett spaområde, en utomhuspeis och en terrass. Dessa är anslutna till de inre utrymmena genom skjutdörrar i full höjd. Dessutom är trädgården också visuellt ansluten till trädgården på detta sätt.

Det finns en viss subtil kontrast mellan utsidan och interiören i huset. Det röda cederträets sidospår är bättre på att få huset att verka naturligt i omgivningarna medan de vita cederträens inre accenter är mer lämpade för att skapa en ljus och öppen atmosfär i huset.

Ingången öppnar skjutdörrar i full höjd som leder in i huvudytan. Detta centrala utrymme är ett ljust rum med en öppen planlösning. Det inkluderar kök, matplats och vardagsrumsdel.

MoreINSPIRATION
  • Det vita ekskåpet i köket gör att detta utrymme känns särskilt varmt och välkomnande. En liknande roll spelas av soffbordet i det centrala loungen. Den vita sektionen bildar en L-form runt den och skapar en mysig och inbjudande atmosfär. Turkosa accentkuddar lägger till en färgstänk i inredningen och dialog med poolen synlig genom glasväggarna.

    Bottenvåningen har också ett separat restaurangkök, ett vinrum och en gästsvit med egen privat ingång på huset. Inredningen och inredningen i alla dessa utrymmen är sammanhängande med resten av bostaden och är en fin blandning av varma och kalla färger och material.

    Formgivarna valde inbyggda skåp och utrymmesbesparande möbellösningar för huset även om golvytan är ganska generös. Denna strategi gjorde det möjligt för dem att skapa och upprätthålla ett mycket enkelt och friskt utseende specifikt för många samtida interiörer.

    På andra våningen finns privata kvarter. Fyra sovrum ligger på denna nivå tillsammans med en semi-privat lounge. Sovrummen har fönster från golv till tak som har utsikt över träd och vegetation som omger huset.

    Enkla och neutrala färger med ett litet nautiskt tema användes här. Trägolven kompletteras av vita väggar och tak och enstaka touch av blått i form av väggkonst eller hörn accentstolar.

    Badrummen har duschkablar och glasavdelningar som upprätthåller ett öppet och ljust utseende och atmosfär i hela. Små fönster ger naturligt ljus och ger en glimt av den gröna utsikten.




Ingen har kommenterat den här artikeln än.

Inredning och vacker arkitektur.
En designblogg med idéer för inredning, arkitektur, moderna möbler, designprojekt och förslag.