Mysiga familjhem flyter ovanför ett fiskdamm

  • Joshua Rich
  • 0
  • 2038
  • 491

Tanken på att simma med fiskarna är ganska dyster, men inte om du bor i det här huset. OF House ligger i Joaquim Egídio i Brasilien och designades och byggdes av Studio Otto Felix 2016. Det har en L-formad planlösning organiserad i två kvarter, en som är privat och en som är avsedd för sociala aktiviteter. Den har en galvaniserad stålkonstruktion täckt med paneler så att det inte finns några tegelstenar eller betong i projektet och istället valde arkitekten att använda naturliga material som trä och sten för att skapa en mycket välkomnande och mysig atmosfär i hela fastigheten.

Husets utformning visar en stark önskan att integrera de yttre utrymmena i vardagsrummet

Trädgården är inramad av en stenmur och har en damm som gör att det verkar som om huset flyter över vattnet och det finns fisk som simmar genom vegetationen och de dekorativa stenblocken. Vattnet är helt säkert att simma i och upplevelsen är en mycket speciell. Det inre av huset är uppdelat i två huvudzoner, varav en är en öppen planlösning vardagsrum, matplats och kök combo omgiven glas och öppet mot trädgården. Denna design tillåter mycket naturligt ljus att komma in i rymden och ger också naturen in i vardagsrummet på ett ganska kreativt sätt. Det som är särskilt vackert med denna design är att även om det är så öppet för utomhus känns det också mycket varmt och mysigt. Läshörnet är ett särskilt bra exempel som återspeglar det.

Enkla och naturliga material som trä och sten används i hela huset i kombination med neutrala färgerBoytan är inramad av ett smalt trädäck som verkar flyta över vattnetMaterialens och färgens enkelhet skapar en mycket lugnande och välkomnande atmosfär i hela huset Det sociala området i huset är definierat flytande och öppenhet, vilket ger utomhus inUppdelningen av utrymmen sker genom glasväggar eller fällbara träpartitionerPrimärfärgerna kan vara neutrala men inredningen är inte monoton på något sätt
MoreINSPIRATION
  • Ett mysigt läshörne kompletterar planlösningen och lägger lite färg till utrymmetMatsalen har en mycket fräsch och lugn atmosfär som markeras av den vita accentväggen och abstrakta konstverkMed tanke på hur öppna bostadsområdena är, har denna del av huset stor naturlig ventilationDistributionen och orienteringen av utrymmena bestäms delvis av de vyer som kan beundras i full praktHuset har en L-formad planlösning som är organiserad i en viktig social zon och ett privat blockTrä och sten är de två primära materialen som finns i hela huset i olika kombinationerFörutom det huvudsakliga vardagsrummet inkluderar huset också ett TV-rum, en gästsvit, serviceområde och master-svit i det privata kvarteretSom vi sa tidigare blir naturen en del av inredningen och inte bara i form av panoramautsiktVäggarna i badrummen är skarpa vita och hjälper utrymmen att se fräscha och öppna ut



Ingen har kommenterat den här artikeln än.

Inredning och vacker arkitektur.
En designblogg med idéer för inredning, arkitektur, moderna möbler, designprojekt och förslag.