Ett gammalt hus återupptäcker sin charm och blir uppdaterad med nya funktioner

  • Nickolas Cameron
  • 0
  • 2330
  • 660

En gång i tiden (1969 för att vara mer exakt) fanns det en begåvad arkitekt med namnet Gilbert Colyn som bestämde sig för att bygga ett vackert hus för sig själv. Han valde en plats under Taffelberget som hade en fin utsikt över staden Kapstaden, i Sydafrika. Han hämtade inspiration från designen av två redan befintliga hus. De var det ikoniska Glass House som har designats av Phillip Johnson 1949 och Farnsworth House färdigställdes 1951 av Mies van der Rohe. Det var ett fantastiskt hus men när tiden gick började den förlora sin identitet och charm. Sedan 2017 förändrades saker.

Huset har en ny fasad mot fasaden med mer integritet än tidigareTrädgården har en välskötta gräsmatta som inramar huset på ena sidan

Huset köptes 2013 av arkitekten Stefan Antoni från SAOTA. Vid denna tidpunkt hade huset redan drabbats av många tillägg och förändringar som inte exakt var i nivå med dess ursprungliga design och skönhet. De var mestadels av karaktär och återspeglade inte några av de funktioner som den ursprungliga arkitekten hade arbetat hårt för att implementera redan 1969. Dessutom hade huset också övergivits under en tid och var i riktigt dålig form, på randen att rivas.

På baksidan har huset fönster i full höjd och glidande glasväggarEtt vackert uteserveringsrum uteserverar gräsmattan med ett stengolv genomborrad av grönska Poolen har flyttats och har nu bättre utsikt och mer solljus

SAOTA startade processen att återföra huset till sitt ursprungliga tillstånd. Målet var att hjälpa den att återupptäcka dess skönhet och att inte bara rädda den från att förstöras och glömmas utan också att uppdatera den så att den kan tjäna som ett hem som passar för modernt liv. Tillsammans med ARRCC förstärkte de den övergripande strukturen och designen av huset, inifrån och ut.

Poolen är inramad av ett betongdäck och svävar på samma nivå som huset
MoreINSPIRATION
  • Interiören har också uppdaterats och gjorts mer lämplig för en modern livsstilVardagsrum, kök och matplats är nu en del av ett öppet utrymme med fönster i full höjd

    Flera ändringar gjordes på utsidan av huset. Visuellt uppdaterades den med en enkel och modern design synkroniserad med husets ursprungliga arkitektur. Både den gatavända fasaden och den bakre är öppna för omgivningarna och har fönster i full höjd och skjutdörrar i glas, men detta berövar inte privatlivet. samtidigt flyttade poolen. Ursprungligen var det skuggat av berget och det har flyttats till den soliga sidan, med ett loungedäck och fin utsikt över staden. Denna förändring gjorde det möjligt för gården att förvandlas till en trädgård med en gräsmatta, vackra blommor och en vattenfunktion.

    Matsalen har ett levande bord med en underbar ljuskrona ovanförPartitionerna togs bort i olika fall och angränsande utrymmen var anslutna och blev enDet stora sovrummet är nu öppet mot det intilliggande badrummet och har till och med sitt eget intima loungeutrymme

    På husets inre avlägsnades flera partitioner så att angränsande utrymmen kunde anslutas. Vardagsrummet, köket och matplatsen är nu ett enda öppet utrymme med skjutbara glasdörrar och fönster i full höjd som öppnar dem för trädgården och omgivningen. Det stora sovrummet och dess badrum var också anslutna. Alla dessa förändringar syftade till att förfina boupplevelsen och låta huset bli ett inbjudande och praktiskt hem med modern charm.

    Sovområdet och badrummet är separerade av en stor garderob och ett par ottomansDetta luftiga sovrum har en öppen och fräsch inredning och stora fönster som öppnar den mot trädgårdenDen nya inredningen är modern med antydan till rustik värme och charm



Ingen har kommenterat den här artikeln än.

Inredning och vacker arkitektur.
En designblogg med idéer för inredning, arkitektur, moderna möbler, designprojekt och förslag.