En modern glasförlängning byggd för ett Adobe House

  • Joshua Rich
  • 0
  • 4450
  • 520

Att bygga förlängningar för befintliga hus är ofta svårare än att bygga om hela fastigheten från grunden. Det beror på att det måste finnas en koppling mellan det gamla och det nya och allt måste planeras i förhållande till det som redan finns. Varje gång är målen och designstrategin olika. Den strategi som arkitekt Andrés Argudo valde för denna reträtt i Ecuador var en underbart balanserad.

Det redan befintliga huset bevarades och fick en förlängning som är oberoendeDet befintliga huset är en adobe-struktur som måste förbli centrum för uppmärksamhet på webbplatsen

Arkitekten var tvungen att utforma ett tillägg för ett redan befintligt adobehus. Klienten ville lägga till fler bostäder och sovplatser utan att övermannas den ursprungliga byggnaden. Förlängningen var tvungen att tillåta fokus att förbli på Adobe-huset men samtidigt var det tvunget att dra nytta av platsen och särskilt de vyer som är otroliga.

För att hålla fokus på den ursprungliga strukturen byggdes tillägget på en lägre nivåDen nya byggnaden omfattar sluttningen och erbjuder vacker utsikt över sjön och tallskogen

Webbplatsen är sluttande och omgiven av berg, en sjö och en tallskog. Det ursprungliga huset ligger högst upp på sluttningen varifrån utsikten är underbar. För att låta den förbli centrum för uppmärksamheten placerade arkitekten den nya 245 kvadratmeterförlängningen på en lägre nivå, nerför sluttningen. Det återstående problemet var att det måste finnas ett sätt att föra naturen in i förlängningen. Lösningen var att ge strukturen en fasad mestadels gjord av glas.

Taket av den nya strukturen fungerar som en terrass och en förlängning av det gamla husets vardagsrum
MoreINSPIRATION
  • Den nya fasaden är huvudsakligen gjord av glas för att inrama den vackra utsikten så bra som möjligt

    Förlängningen omfattar sluttningen och utnyttjar dess närhet till sjön och den fantastiska tallskogen som sprids runt den. Kunden ville att den nya delen av huset skulle vara så öppen som möjligt och fönstren i full höjd hjälper definitivt till att uppnå detta mål.

    Den glaserade fasaden låter naturligt ljus och panoramautsikt inuti och skapar en koppling till dalenTakterrassen är ett öppet socialt område med enkla möbler, glasskydd och utsikt över trädtopparna

    Det finns en annan sak med förlängningen. Taket fungerar som en öppen terrass med glasskydd. Detta gör att den kan fungera som en naturlig förlängning av de sociala områdena i huvudhuset. Utsikten härifrån är uppenbarligen underbara. Det finns också en badtunna inbyggd i terrassen och en massa funktioner som gör att det känns mysigt.

    Det finns också en trädäckssektion med en inbyggd badkar som gör det bästa av utsiktenStenbågen är en cool funktion, särskilt i kontrast till den glaserade fasaden på förlängningenPanoramaet är drömmande, både från huvudbyggnaden och tillbyggnaden



Ingen har kommenterat den här artikeln än.

Inredning och vacker arkitektur.
En designblogg med idéer för inredning, arkitektur, moderna möbler, designprojekt och förslag.